• MAJSTROVSTVÁ SVETA MLÁDEŽE V CEZPOĽNOM BEHU

          • Veľký úspech Petra Marečka na celosvetových majstrovstvách v cezpoľnom behu

            Som veľmi rád, že vám môžem opísať moju cestu k Majstrovstvám sveta školskej mládeže v cezpoľnom behu, ktoré sa konalo od 22. – 27. apríla 2022 na Štrbskom Plese. Začalo to celkom nevinne. Obsadil som druhé miesto na okresnom kole v cezpoľnom behu za jednotlivca. Na kraj sme postúpili ako školské družstvo z OA Humenné, kde sme zvíťazili a brali zlato a takto sme sa dostali na majstrovstvá Slovenska. Na majstrovstvách Slovenska som obsadil len deviate miesto, bol som veľmi sklamaný z môjho výkonu. Ako družstvo OA Humenné sme obsadili na Slovensku 4. miesto. Družstvo OA Humenné tvorili Peter Mareček, Šimon Lojan a Maximilián Jancusko. Slovenskú republiku mohli reprezentovať prví šiesti podľa výberu atletického zväzu. Osud mi prial a bol som veľmi prekvapený, keď mi ponúkli štartovať na majstrovstvá sveta v cezpoľnom behu. Nemohol som odmietnuť takúto jedinečnú príležitosť.

            Po príchode sa konalo slávnostné otvorenie pretekov, kde som sa stretol s mnohými súpermi z rôznych krajín.

            Prvý tréning určite nebol jednoduchý. Snažil som sa šetriť na deň súťaže. V deň D som cítil obrovskú zodpovednosť a stres, ale taktiež som bol potešený, že môžem reprezentovať Slovensko - moju domovinu a moju školu OA Humenné. Trať bola postavená okolo jazera Štrbské pleso. Podarilo sa mi dosiahnuť 33. miesto ako jednotlivec a za Slovensko sa nám podarilo dosiahnuť 5. miesto. So svojím výkonom som nebol až tak spokojný, ale konkurencia bola nesmierne obrovská.

            Spoznal som mnoho priateľov z rôznych krajín ako napríklad Uganda, Mexiko, Anglicko, Holandsko, Turecko, Maroko, Španielsko a mnoho ďalších. Precvičil som si moju angličtinu, prežil som mnoho nezabudnuteľných momentov. Som nesmierne rád, že som sa mohol tohto zúčastniť a vôbec neľutujem, že som to podstúpil. Ďakujem za to Slovenskej asociácii športu na Slovensku a mojej škole. Táto skúsenosť mi je prínosom do života a určite na to nikdy nezabudnem. 

            Dôvod prečo sa obyčajný futbalista z Humenného dostal na majstrovstvá sveta v cezpoľnom behu je prostý. Robím to, čo ma baví a robím to veľmi rád. Nezabúdajme, že v živote dosiahneme najviac úspechov, ak robíme, to čo nás baví a nie to, čo robíme z donútenia.

            Peter Mareček, II. A

             

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje