• VIANOČNÁ AKADÉMIA

          • Najkrajšia udalosť školy v roku

            Posledný školský deň v roku 2022 sme sa mohli rozlúčiť s veľkou noblesou. Vo vianočnej atmosfére sme si ticho posadali do kresiel v divadelnej sále MsKS a potleskom sme podporovali pri vystúpeniach našich spolužiakov. Študenti našej školy pod vedením p. profesorky Ing. S. Lišaníkovej pripravili najkrajšiu udalosť v roku - Vianočnú akadémiu. Tá nás preniesla do čara rozprávok, tanca, spevu a vianočnej nálady. Bola to krásna bodka pre študentov, ktorí sa lúčili s posledným školským dňom v starom roku.

          • ŠKOLSKÁ SÚŤAŽ V PÍSANÍ NA POČÍTAČI A V ÚPRAVE TEXTU NA POČÍTAČI

          • V piatok 16. 12. 2022 sa na našej škole uskutočnila školská súťaž v písaní na počítači ATF. Z prvákov sa na prvých troch miestach umiestnili títo žiaci:

            1. Andrejcová Nina, I. A

            2. Kaňuková Zuzana, I. A

            3. Krídlová Klaudia, I. B

             

            Školská súťaž v písaní na počítači:

            1. Novák Peter, IV. B

            2. Savka Šimon, III. B

            3. Štofejová Júlia, IV. B

             

            Školská súťaž v úprave textu na počítači:

            1. Gombitová Sofia Laura, III. A

            2. Adamčíková Viktória, II. B

            3. Futejová Monika, IV. B

             

            Všetkým výhercom gratulujeme.

            Ďakujeme aj všetkým zúčastneným, ktorí mali záujem sa zapojiť do tejto súťaže a vyskúšali si písanie desaťprstovou hmatovou metódou na ostro.

          • ČERVENÁ STUŽKA SYMBOL SOLIDARITY

          • Hrou v boji proti šíreniu HIV/AIDS

            Červená stužka je medzinárodným symbolom solidarity s ľuďmi nakazenými HIV alebo postihnutými týmto ochorením.

            5. decembra 2022 v spolupráci s odbornými pracovníčkami RÚVZ Humenné sme pre žiakov 1. ročníka zorganizovali interaktívny preventívny projekt „Hrou v boji proti šíreniu HIV/AIDS", kde sme sa zapojili do 16. ročníka celoslovenskej kampane Červené stužky.

            Žiaci na piatich stanovištiach plnili zadané úlohy a takouto hravou formou získali základné informácie o spôsoboch prenosu a ochrane pred infekciou HIV/AIDS. Po vyhlásení víťazov,  po 3. vyučovacej  hodine,  žiaci bohatší o nové vedomosti pokračovali vo vyučovacom procese.

          • DEŇ EXPERTOV

          • EXPERT GENIALITY SHOW

            30. novembra 2022 tridsiati z vás statočne zabojovali o titul EXPERT, mnohí dokonca aj o titul TOP Expert.

            Niektorí si lámali hlavy nad témou "Tajomstvá prírody", iní nad témou "Od Dunaja k Tatrám", ďalší si vyberali z tém ako "Mozgolamy", "Svetobežník", či Góly, body, sekundy".

            Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili do tejto súťaže.

             

            Či ste získali titul a cenu sa dozviete 26. januára 2023.

          • Deň otvorených dverí

          • DOD 16. november 2022

            Počas "Dňa otvorených dverí" sme pre návštevníkov pripravili rôzne otvorené hodiny - slovenský jazyk, administratíva a korešpondencia (písanie všetkými desiatimi prstami), podniková ekonomika, ekonomické cvičenia (účtovníctvo a program Omega), finančná odysea (hra s peniazmi o peniazoch), anglický jazyk, nemecký jazyk, ruský jazyk a španielsky jazyk. Taktiež svoj stánok mala detská organizácia Fénix, ktorá predstavila svoju činnosť. A samozrejme nechýbal ani stánok s občerstvením.

            Počas tohto dňa sa konal aj futbalový turnaj žiakov ZŠ, ktorý má u nás významnú tradíciu. Ďakujeme všetkým futbalistom, že zabojovali o to najlepšie umiestnenie. Aj keď nie všetci môžu získať prvé miesto, dúfame, že prežili pekný a zábavný deň.

            Víťazom gratulujeme:

            1. miesto: ZŠ Ohradzany

            2. miesto: ZŠ Hrnčiarska

            3. miesto: ZŠ J. Švermu

             

            Ďakujeme všetkým deviatakom, ktorí nás navštívili, rodičom, riaditeľom škôl, výchovným poradcom, pedagógom, všetkým návštevníkom, ktorí k nám prišli a tým, ktorí pomohli zorganizovať deviatakov a umožnili im stráviť dopoludnie na našej škole - na Obchodnej akadémii.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

          • RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE

          • Milí rodičia, zákonní zástupcovia,

            srdečne Vás pozývame na triedne rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční 1. decembra 2022, t. j. štvrtok o 15.30 hod. v kmeňových triedach na Obchodnej akadémii v Humennom.

          • KOĽKO LÁSKY SA ZMESTÍ DO KRABICE OD TOPÁNOK?

          • Aj tento rok potešme seniorov škatuľkou plnou lásky.

            Zapojte sa individuálne alebo v rámci triedy a škatule odovzdajte p. Ing. Lišaníkovej do 1. decembra 2022 (štvrtok). Bolo by pekné, aby sa zapojila každá trieda.

          • Opäť úspechy pre OA

          • Florbal dievčatá - 2. miesto

            Dievčatá našej školy získali krásne 2. miesto v okresnom kole vo florbale, ktoré sa konalo v športovej hale.  Gratulujeme dievčatám a ich trénerovi Mgr. Martinovi Polákovi.

            Tešíme sa z Vašich úspechov!

          • Záložka do knihy spája slovenské školy

          • Záložky vynikali nápaditosťou a kreativitou

            Záložka do knihy spája slovenské školy

            Aj v tomto školskom roku sme sa zapojili do celoslovenského projektu pre stredné školy „Záložka do knihy spája slovenské školy. Tento rok to bol už 11. ročník, ktorý sa niesol v duchu témy „Najlepší fantasy príbeh podľa mňa vyzerá takto...“


            Do projektu sa zapojilo 78 študentov zo všetkých ročníkov, najviac zo IV. A a IV. B triedy. Téma umožnila všetkým účastníkom projektu využiť svoje nápady, kreativitu a fantáziu. Naše výtvory sme poslali do partnerskej školy, do Obchodnej akadémie v Čadci. Od nich sme dostali záložky vytvorené ich študentmi a boli sme milo prekvapení ich nápaditosťou a tvorivosťou.

            Súčasne sme dostali aj prospekty a propagačné materiály o Čadci a Orave, ako aj niekoľko čísel ich školského časopisu. Samozrejme aj my sme sa snažili spropagovať našu školu, mesto a región
            a priblížiť študentom v Čadci, aký krásny je kraj, v ktorom žijeme.

            Naše záložky aj záložky z partnerskej školy sme vystavili na nástenkách v triedach, resp. si žiaci záložky zobrali ako suvenír.
            Už sa tešíme na ďalší ročník tohto úspešného projektu.

          • SUPER FLORBAL POHÁR ŽIAKOV SŠ

          • OA Humenné - 1. miesto

            Chlapci našej školy nás reprezentovali na okresnom kole vo florbale, ktoré sa uskutočnilo 26. októbra 2022 v Mestskej športovej hale v Humennom. O pohár žiakov strednej školy bojovalo 7 tímov. Naši chlapci nesklamali, tvrdo bojovali a obsadili 1. miesto, na čo sme veľmi pyšní. Ako ocenenie získali krásny pohár a diplom.

            Ďakujeme chlapcom, ktorí nás reprezentovali: Balberčák Jozef, Danko Šimon, Dobda Pavol, Dubás Matej, Ďurina Adam, Gabria Roman, Jancusko Maximilián, Lojan Šimon, Lukacko Pavol, Mihalič Viliam, Petko Šimon, Škumanič Adrián.

            Blahoželáme a prajeme ešte mnoho takýchto úspechov.

          • NAŠE DIEVČATÁ OBSADILI 1. MIESTO V BASKETBALE

          • Blahoželáme našim dievčatám a sme na ne pyšní.

            Naše dievčatá nás reprezentovali na obvodnom kole basketbalového turnaja, ktoré sa uskutočnilo 20. októbra 2022 na pôde Gymnázia arm. gen. L. Svobodu. Nesklamali nás, tvrdo bojovali a obhájili 1. miesto. Doniesli si a aj nám vzácnu trofej a diplom.

            Ďakujeme dievčatám, ktoré nás reprezentovali: Miroslava Bánová, Radoslava Beslerová, Soňa Gazdová, Simona Halasová, Anežka Harakaľová, Zuzana Kaňuková, Zdenka Petrocová, Karin Tilešová a Liana Vašková.

            Dievčatám gratulujeme a držíme prsty v ďalších bojoch pod košmi.

             

          • NÁVŠTEVA V KNIŽNICI

          • Naši prváci boli na zaujímavej exkurzii vo Vihorlatskej knižnici v Humennom.

            V rámci predmetu slovenský jazyk a literatúra naša trieda I. B navštívila vo štvrtok 13.10.2022 Vihorlatskú knižnicu v Humennom. V pondelok sa exkurzie zúčastnili aj žiaci I. A.

            Milá pani knihovníčka nám vysvetlila, čo je to ISBN (Medzinárodné normalizované číslovanie kníh), aké informácie sa pomocou tohto čísla môžeme dozvedieť a ako funguje uloženie kníh v tejto knižnici. Veľmi nás zaujal fakt, že v tejto knižnici sú uložené aj všetky noviny a časopisy z minulých období, v ktorých je čo i len zmienka o našej knižnici či našom regióne. Pani knihovníčka nás oboznámila so systémom, podľa ktorého sú jednotlivé výtlačky uložené v regáloch. Knihy sa dajú hľadať podľa žánrov, autorov, ale hlavne podľa medzinárodného desatinného triedenia. Na počítači nám ukázala, že na internetovej stránke knižnice môžeme dokonca zistiť, či kniha, ktorú potrebujeme je k dispozícii, resp. ako si ju môžeme rezervovať.

            Bolo to zaujímavé a poučné. Ďakujeme za ochotu a čas, ktorý nám pani knihovníčka z Vihorlatskej knižnice v Humennom venovala.

            Bibiána Mrizová I. B a Jozef Balberčák I.B

          • AJ TOHTO ROKU HĽADÁME EXPERTOV!

          • Všetci, ktorí máte záujem zistiť, ako je to s vašimi vedomosťami a znalosťami z anglického jazyka a ľubovoľne zvolenej témy, sa môžete aj tohto roku zúčastniť celoslovenskej súťaže EXPERT GENIALITY SHOW, ktorá sa uskutoční 30. 11. 2022.

            Súťažiť sa bude papierovo v škole alebo v prípade potreby online. Študenti 2. až 4. ročníka už z minulých rokov vedia o akú súťaž ide. Prvákom poskytnú informácie vyučujúce anglického jazyka, resp. p. profesorka Mgr. Taňkošová.

            V prípade záujmu sa prosím prihláste u vyučujúcich alebo priamo u p. profesorky Mgr. Taňkošovej do 20. 10. 2022 (t. j. štvrtok).

            Tešíme sa na vás.

          • PRAX ŽIAKOV 4. ročníka

          • Žiaci 4. ročníka absolvovali dvojtýždňovú prax v mesiaci september na rôznych pracoviskách.

            Hlavným cieľom praxe je pripraviť žiaka tak, aby po ukončení štúdia obchodnej akadémie vedel svoje vedomosti a poznatky prakticky využiť.

            Prax je určená na spájanie čiastkových teoretických vedomostí, na poznanie širších súvislostí medzi odbornými predmetmi, ale aj na nácvik svojich poznatkov pri plnení úloh. Žiaci získavajú poznatky z vedenia jednoduchého a podvojného účtovníctva, oboznamujú sa s oddeleniami na úseku personálnom, na úseku daní, marketingu a pod.

            Prax vedie žiakov k zodpovednosti, k samostatnej práci, rozvíjaniu organizačných schopností, žiaci sa učia rozhodovať, jednať s ľuďmi. Žiaci majú možnosť overiť si svoje získané vedomosti a zručnosti priamo v v praxi, na pracoviskách.

            Ďakujeme všetkým firmám, verejným inštitúciám a organizáciám, v ktorých naši žiaci získali cenné skúsenosti:

            * ADE CENTRUM spol. s r.o., účtovnícka firma v Humennom

            * Marián Bessler, vedenie účtovníctva, Humenné

            * Mestské kultúrne stredisko Humenné

            * Mestský úrad Humenné

            * NEMEC elektromontáže, s. r. o., Humenné

            * Obecný úrad Pakostov

            * Okresný súd Humenné

            * Sociálna poisťovňa Humenné

            * Sociálna poisťovňa Snina

            * Správa rekreačných a šport. zariadení Humenné

            * STARSTAFF, s. r. o., Humenné

            * Svet zdravia, a. s., Humenné

            * Technické služby Humenné

            * 1. Ekonomická, s.r.o.

          • Európsky deň jazykov

          • Aj na našej škole sme si pripomenuli výnimočný deň. Z iniciatívy Rady Európy v Štrasburgu sa EURÓPSKY DEŇ JAZYKOV oslavuje každoročne 26. septembra od roku 2001. Ovládanie jazykov je nevyhnutnosťou a právom KAŽDÉHO – toto je jedným z najdôležitejších posolstiev Európskeho dňa jazykov. Európa sa môže pochváliť bohatstvom jazykov – používa sa tu viac než 200 pôvodných európskych jazykov a mnohými ďalšími hovoria ľudia pochádzajúci z ďalších kontinentov. 

            Našim študentom sme priblížili inakosti z rôznych jazykov, ale neobišli sme ani slovenčinu. Študenti si vyskúšali prečítať najdlhšie slová v rôznych jazykoch, zistili, že palindromy (slová, ktoré sa čítajú od začiatku a od konca rovnako) existujú aj v iných jazykoch ako len v slovenčine. Tento deň sme spestrili prezentáciami, hrami, aktivitami, pozreli sme si rozprávku v rôznych jazykoch. Záver patril kvízu, kde študenti ukázali svoje vedomosti a poznatky z Európy, v ktorom hlavnou témou boli jazyky.

          • MAJSTROVSTVÁ SVETA MLÁDEŽE V CEZPOĽNOM BEHU

          • Veľký úspech Petra Marečka na celosvetových majstrovstvách v cezpoľnom behu

            Som veľmi rád, že vám môžem opísať moju cestu k Majstrovstvám sveta školskej mládeže v cezpoľnom behu, ktoré sa konalo od 22. – 27. apríla 2022 na Štrbskom Plese. Začalo to celkom nevinne. Obsadil som druhé miesto na okresnom kole v cezpoľnom behu za jednotlivca. Na kraj sme postúpili ako školské družstvo z OA Humenné, kde sme zvíťazili a brali zlato a takto sme sa dostali na majstrovstvá Slovenska. Na majstrovstvách Slovenska som obsadil len deviate miesto, bol som veľmi sklamaný z môjho výkonu. Ako družstvo OA Humenné sme obsadili na Slovensku 4. miesto. Družstvo OA Humenné tvorili Peter Mareček, Šimon Lojan a Maximilián Jancusko. Slovenskú republiku mohli reprezentovať prví šiesti podľa výberu atletického zväzu. Osud mi prial a bol som veľmi prekvapený, keď mi ponúkli štartovať na majstrovstvá sveta v cezpoľnom behu. Nemohol som odmietnuť takúto jedinečnú príležitosť.

            Po príchode sa konalo slávnostné otvorenie pretekov, kde som sa stretol s mnohými súpermi z rôznych krajín.

            Prvý tréning určite nebol jednoduchý. Snažil som sa šetriť na deň súťaže. V deň D som cítil obrovskú zodpovednosť a stres, ale taktiež som bol potešený, že môžem reprezentovať Slovensko - moju domovinu a moju školu OA Humenné. Trať bola postavená okolo jazera Štrbské pleso. Podarilo sa mi dosiahnuť 33. miesto ako jednotlivec a za Slovensko sa nám podarilo dosiahnuť 5. miesto. So svojím výkonom som nebol až tak spokojný, ale konkurencia bola nesmierne obrovská.

            Spoznal som mnoho priateľov z rôznych krajín ako napríklad Uganda, Mexiko, Anglicko, Holandsko, Turecko, Maroko, Španielsko a mnoho ďalších. Precvičil som si moju angličtinu, prežil som mnoho nezabudnuteľných momentov. Som nesmierne rád, že som sa mohol tohto zúčastniť a vôbec neľutujem, že som to podstúpil. Ďakujem za to Slovenskej asociácii športu na Slovensku a mojej škole. Táto skúsenosť mi je prínosom do života a určite na to nikdy nezabudnem. 

            Dôvod prečo sa obyčajný futbalista z Humenného dostal na majstrovstvá sveta v cezpoľnom behu je prostý. Robím to, čo ma baví a robím to veľmi rád. Nezabúdajme, že v živote dosiahneme najviac úspechov, ak robíme, to čo nás baví a nie to, čo robíme z donútenia.

            Peter Mareček, II. A

             

          • DOD FPEDAS Žilinskej univerzity

          • Prezentácie o štúdiu na Fakulte prevádzky a ekonomiky dopravy a spojov Žilina začnú od 13:00 a od 14:00 bude prezentácia študijných programov: cestná doprava, zasielateľstvo a logistika, expertízna činnosť v cestnej doprave.

            Stačí kliknúť na nasledujúci odkaz:https://www.youtube.com/katedraKCMD

            Možnosť položit otázku k štúdiu bude možné cez chat.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje