• JAZYKOVO-POZNÁVACÍ POBYT BARCELONA, ŠPANIELSKO

          • Pobyt, ktorý nám dal veľa - zážitky, skúsenosť, priateľstvá, súdržnosť

                 Keď nám bolo oznámené, že sa bude organizovať jazykový pobyt v Barcelone, ani jeden zo zúčastnených neváhal ani na okamih. Po dlhodobej príprave sme 3. júna 2023 cestovali do Barcelony. Po pristátí na letisku sme boli plní očakávania, s akými rodinami budeme zdieľať náš týždenný pobyt.

                 Môžem povedať za všetkých, že ubytovanie v rodinách bolo príjemné a obohacujúce. Každý deň bol plný spoznávania nových miest a kultúrnych pamiatok. Navštívili sme La Sagradu Familiu, katedrálu, La Plaza Real, La Plaza Cataluña, kopec Montjuic, Camp Nou, vedecké múzeum, boli sme sa pozrieť na nácvik ľudských sôch, videli mnoho pamiatok, námestí, uličiek. Pri spoznávaní sme si uvedomovali ako veľmi je španielsky spôsob života vzdialený od toho nášho, tu na Slovensku. Život a aj celý pracovný deň sa začínali v neskorších hodinách ako je zvykom u nás a končili sa neskoro večer.

                 Dopoludnia sme navštevovali školu, kde sme sa zdokonaľovali v španielčine formou hier, kvízov, videí, navštívili sme trh, kde sme okoloidúcim kládli rôzne otázky, čo sa týkali nakupovania a zlepšovali sme si konverzáciu. Počas dní, ktoré sme strávili v Barcelone, sme si uvedomili krásu, ktorá nám bola ponúknutá. Prekvapením pre nás bolo množstvo rôznorodých kombinácii jedál, ktoré by nám možno nikdy nenapadli.

                 Keď sme odchádzali, naplno sme si uvedomovali, že je to miesto, kde sme spolu strávili čas, na ktorý nikdy nezabudneme. Mnohým z nás by nevadilo zostať na tak úžasnom mieste o pár dní dlhšie. Počas dní strávených v Barcelone sme sa toho mnoho naučili, a preto sme vďační za túto príležitosť našej profesorke PaedDr. A. Firdovej a aj dozoru p. Ing. S. Lišaníkovej.

            Viktória Valigová, III. A

          • Rozlúčka so štvrtákmi

          • Naši štvrtáci opustili brány Obchodnej akadémie v Humennom.

            26. mája 2023 sme sa oficiálne rozlúčili s našimi štvrtákmi na pôde našej školy. Rozlúčka prebiehala v slávnostnej atmosfére. Štvrtáci, ktorí boli úspešní a reprezentovali našu školu, si prevzali ocenenia z rúk p. riaditeľky. Rozlúčka bola plná spomienok, dojatia a zamyslenia sa nad tým, že koniec je začiatkom niečoho nového.

            Veríme, že škola, ktorá im pred štyrmi rokmi otvorila svoje brány a dala im možnosť stať sa jej súčasťou, že bude tá, na ktorú budú hrdo spomínať a naďalej šíriť jej dobré meno.

            Našim absolventom držíme prsty na ďalšej ceste životom.

             

             

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje