• Sme úspešní aj v nemeckom jazyku

          • Úspech na okresnom kole

            Po pandemickom období sme sa konečne prezenčne vrátili do školských a okresných súťaží a olympiád. 18. januára 2023 sa konali v Sabinove okresné kolá v olympiáde v nemeckom jazyku pre stredné školy Prešovského kraja.

            Našu školu úspešne reprezentoval Matej Soročin, študent III. B triedy. V silnej konkurencii gymnazistov úspešne zvládol všetky náročné úlohy v písomnej aj ústnej časti. Obsadil krásne 1. miesto v kategórii 2B a postupuje na krajské kolo, ktoré sa uskutoční 15. februára 2023 v Poprade.

            Držíme mu všetci palce, nech sa mu darí.

          • Olympiáda v anglickom jazyku

          • Naši študenti úspešní aj v jazykových súťažiach

            Dňa 19. 1. 2023 sa konal už 33. ročník olympiády v anglickom jazyku. Obvodné kolo sa uskutočnilo v priestoroch Gymnázia armádneho generála L. Svobodu v Humennom za účasti najlepších žiakov vo svojich kategóriách zo stredných škôl z okresov Humenné, Snina, Vranov nad Topľou a Medzilaborce.

            Našu obchodnú akadémiu vzorne reprezentovali Karin Petiková z II. A v kategórii 2A, Richard Ďurina z I. B v kategórii 2C2 a Pavol Šimurda zo IV. A v kategórii 2B.

            Opäť sme sa presvedčili, že máme šikovných a jazykovo nadaných študentov a teší nás ich umiestnenie. 

            Radosť nám urobil Pavol Šimurda, ktorý skončil na 3. mieste a cenné skúsenosti získal aj Richard Ďurina.

            O najväčšie prekvapenie sa postarala Karin Petiková, ktorá v silnej konkurencii obsadila fantastické prvé miesto a bude našu školu reprezentovať na krajskom kole v Prešove 16. 2. 2023. Všetkým srdečne blahoželáme a Karin prajeme veľa šťastia.

          • VIANOČNÁ AKADÉMIA

          • Najkrajšia udalosť školy v roku

            Posledný školský deň v roku 2022 sme sa mohli rozlúčiť s veľkou noblesou. Vo vianočnej atmosfére sme si ticho posadali do kresiel v divadelnej sále MsKS a potleskom sme podporovali pri vystúpeniach našich spolužiakov. Študenti našej školy pod vedením p. profesorky Ing. S. Lišaníkovej pripravili najkrajšiu udalosť v roku - Vianočnú akadémiu. Tá nás preniesla do čara rozprávok, tanca, spevu a vianočnej nálady. Bola to krásna bodka pre študentov, ktorí sa lúčili s posledným školským dňom v starom roku.

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje